De Witten Hoeve Te vinden op Abbestederweg 26B, Callantsoog, 1759 NB, Noord-Holland. .

Callantsoog

De badplaats Callantsoog in de kop van Noord-Holland ligt direct aan zee. Callantsoog met zijn schone strand is ideaal voor diegene, die ver weg van de grote stad vakantie wil vieren. De omgeving staat bekend als één van de mooiste gebieden van Nederland. Het landschap wordt gekenmerkt door het strand, de zee, de duinen, polders en grasland en bloemenvelden. Callantsoog ligt direct achter de smalste duinenrij van Nederland, van uit de dorpskern bereikt u via een korte duinovergang (die oog voor kleine kinderen en mensen die niet meer zo goed ter been zijn) in slecht enkele minuten de zee. Het noordelijkste deel van Noord-Holland is het gebied met de meeste zonuren van Nederland.

Gedurende het seizoen worden zowel in het dorp als ook op het strand veel activiteiten voor jong en oud georganiseerd. In de dorpskern zowel als in de directe omgeving vindt u goede restaurants en bars. De winkels in Callantsoog hebben over het algemeen normale openingstijden. Supermarkt Albert Heijn is echter 's zomers zowel als 's winters alle dagen geopend van 8.00 tot 22.00 uur! Ook in het weekend.

Callantsoog is één van de oudste badplaatsen van Nederland en heeft zijn eigen geschiedenis. In een ver verleden lag Callantsoog op 2 bekende plaatsen in zee, stukken land die door de Noordzee verzwolgen werden. Het vroegere eiland "t Oghe" werd door zijn bewoners verlaten toen wandelduinen de huizen verwoestte. In 1570 werd het dorp door de Allerheiligenvloed zwaar getroffen. De kerkklok uit 1491 heeft de catastrofe overleefd en hangt nu in het mooie kerkje in de dorpskern. In het museumboerderij "Tante Jaantje" treft u een hoeveelheid spullen aan die door "Jutters" werden gevonden. Jutten was vroeger een belangrijke neveninkomst van de bewoners van Callantsoog.